Derk Boswijk is geboren op 8 april 1989 in Woerden en woont met zijn gezin in Kockengen. Op 16 jarige leeftijd begon Derk, naast zijn full-time MBO opleiding bouwkunde-makelaardij, zijn eigen bouwkundig tekenbureau. Inmiddels 15 jaar later heeft hij de HBO avondopleiding Bouwtechnische Bedrijfskunde aan de Hogeschool van Amsterdam afgerond. Aansluitend volgde hij in de avonduren de Pre-master Public Administration aan de Universiteit Leiden. Recent heeft Derk de Master Urban and Area Development afgerond. Derk is getrouwd en vader van twee dochters.

 

Na 10 jaar ondernemen als bouwkundig Ingenieur is Derk momenteel werkzaam bij een gerenommeerde vastgoedbelegger welke al sinds 1939 een begrip is in Nederland. Deze kennis en ervaring gebruikt Derk nu als CDA Statenlid in de provincie Utrecht. Utrecht is de meest concurrerende regio van Europa en dat willen we graag zo houden en daarom staat Derk open voor uw kritische feedback.  

 

Naast studie en werk is Derk actief als Reserveofficier bij de Koninklijke Landmacht, doet hij aan sport en heeft veel hobby's en interesses, waaronder geschiedenis en politiek. Zo heeft Derk een aantal boeken geschreven. Zijn eerste boek, 'Zoon van een Emigrant' is inmiddels vertaald en uitgegeven als 'Son of an Immigrant' in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Canada, Nieuw-Zeeland en Australië. Recent publiceerde Derk zijn debuutroman 'Waarom ik vertrok' en een biografie over de Amerikaanse President Theodore Roosevelt met de titel 'Theodore Roosevelt. De Progressieve Populist'. Tenslotte zet Derk zich in als vrijwilliger voor onder andere het comité 4 en 5 mei, de opiniewebsite Christendemocraat.nl en de buurtvereniging Wilnis Klopt verder beklom hij om geld op de halen voor de Hear the World Foundation de Mont Blanc